close

Bijeli čaj s aromom Bijeli tigar

Čaj Bijeli tigar za svoju osnovu ima bijeli čaj, a zbog niskog udjela teina preporuča se za konzumaciju i u kasnim poslijepodnevnim satima. Osvojit će vas svojim cvjetnim aromama i limunovom travom.
Cijena: 17,00 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 17,00 kn

Detalji

Bijeli aromatizirani čaj Bijeli tigar ima vrlo nježan okus, pa je stoga je prikladan svima onima koji ne vole jak, izražajan miris čaja. Cvjetni miris bijelog hibiskusa i ružmarina će vas smiriti, a limunska trava i limun će vas osvježiti.

Priprema:

Ledeni bijeli čaj sa aromom

Bijele čajeve s aromom osim što možete spremati kao tople napitke i uživati u njima tijekom cijelog dana, oni su jednako dobri i kao hladni, ledeni napitci pogodni za ljetnje mjesece. Pripremite ga s hladnom vodom, dodajte limun, limetu, đumbir ili neki vama omiljeni sezonski plod i čaj će postati alternativa soku ili hladnoj limunadi. Pročitajte više o hladnoj pripremi OVDJE.

Što je bijeli čaj?

Bijeli čaj čine listići biljke Camellia Sinensis. Ubrani listovi ne podvrgavaju se fermentaciji, već idu na sušenje. Sušenje se odvija na temperaturama od 79 - 90 0C oko 20 minuta kada udio vode u listovima padne ispod 12 % . Bijeli čaj je jako bogat antioksidansima, a zbog toga što nije fermentiran sadrži jako malo teina. Vrlo je nježnog mirisa i svijetle boje. Zbog visokog sadržaja antioksidansa sve je više cijenjen u zapadnom svijetu, jer redovito konzumiranje bijelog čaja ima blagotvoran učinak na naše tijelo.
Bijeli čaj obično nije gorak. Uvijek se pridržavajte uputa za pripremu bijelog čaja kako ne bi dobili gorki napitak.

 

Kineski bijeli čaj Mao feng, limunska trava, aroma, komadići limuna (5%), komadi jabuke, paprena metvica, cvijet bijelog hibiskusa, ružmarin.

Porijeklo:EU

 

Mjerica: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 80 ° C

Vrijeme namakanja: 2 min

Za šalicu od  2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti. 

Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.

Priprema hladnog čaja: 

  1. Prelijte željenu količinu čaja (1 žličica na 2 dcl vode) hladnom vodom
  2. Ostavite čaj u vodi 2-3 sata, a zatim ga procijedite
  3. Isprobajte čaj i dodajte šećer, med, agrume, svježe voće, voćni sok po vašem ukusu (ovdje     možete ostaviti mašti na volju)

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja