Napišite Vašu Recenziju
- Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod
Bijeli aromatizirani čaj Bijeli tigar ima vrlo nježan okus, pa je stoga je prikladan svima onima koji ne vole jak, izražajan miris čaja. Cvjetni miris bijelog hibiskusa i ružmarina će vas smiriti, a limunska trava i limun će vas osvježiti.
Priprema:
Ledeni bijeli čaj sa aromom
Bijele čajeve s aromom osim što možete spremati kao tople napitke i uživati u njima tijekom cijelog dana, oni su jednako dobri i kao hladni, ledeni napitci pogodni za ljetnje mjesece. Pripremite ga s hladnom vodom, dodajte limun, limetu, đumbir ili neki vama omiljeni sezonski plod i čaj će postati alternativa soku ili hladnoj limunadi. Pročitajte više o hladnoj pripremi OVDJE.
Što je bijeli čaj?
Bijeli čaj čine listići biljke Camellia Sinensis. Ubrani listovi ne podvrgavaju se fermentaciji, već idu na sušenje. Sušenje se odvija na temperaturama od 79 - 90 0C oko 20 minuta kada udio vode u listovima padne ispod 12 % . Bijeli čaj je jako bogat antioksidansima, a zbog toga što nije fermentiran sadrži jako malo teina. Vrlo je nježnog mirisa i svijetle boje. Zbog visokog sadržaja antioksidansa sve je više cijenjen u zapadnom svijetu, jer redovito konzumiranje bijelog čaja ima blagotvoran učinak na naše tijelo.
Bijeli čaj obično nije gorak. Uvijek se pridržavajte uputa za pripremu bijelog čaja kako ne bi dobili gorki napitak.
Kineski bijeli čaj Mao feng, limunska trava, aroma, komadići limuna (5%), komadi jabuke, paprena metvica, cvijet bijelog hibiskusa, ružmarin.
Porijeklo:EU
Mjerica: 1 žličica (približno 2g)
Temperatura vode: 80 ° C
Vrijeme namakanja: 2 min
Za šalicu od 2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti.
Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.
Priprema hladnog čaja:
Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.
Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.
Zagreb
Masarykova 1