close

Bijeli čaj Mount Huang

Izvrsna mješavina više čajeva. Temelj je bijeli čaj kojem se dodaje zeleni čaj s jasminom i Milky oolong za još bolji okus. Prava čajna poslastica koja će očarati sve ljubitelje kremastih okusa.
Cijena: 22,00 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 22,00 kn

Detalji

Mješavina bijelog čaja sadrži veliki broj antioksidansa, zeleni čaj daje energizirajući učinak, a Milky oolong zaokružuje kremastu aromu.

Priprema:

Što je bijeli čaj?

Bijeli čaj je isti kao zeleni, oolong ili crni čaj od camellia sinensis, ali bijei čaj se ne obrađuje. Vrhovi i prvi listovi camellia sinensis beru se rano u proljeće i suše na suncu. To je proces proizvodnje bijelog čaja. Listovi bijelog čaja ne sadrže klorofil, pa su srebrnasto bijeli. Sadrži vrlo malo teina.

U usporedbi sa zelenim čajevima, bijeli čaj sadrži oko 30% antioksidansa, a zeleni čajevi 10-20%.

Bijeli čaj Mao feng, Milky oolong, Jasmin dragon pearl

Podrijetlo: Kina

Mjerica: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 80 ° C

Vrijeme namakanja: 2 min

Za šalicu od  2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti. 

Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.

Priprema hladnog čaja: 

  1. Prelijte željenu količinu čaja (1 žličica na 2 dcl vode) hladnom vodom
  2. Ostavite čaj u vodi 2-3 sata, a zatim ga procijedite
  3. Isprobajte čaj i dodajte šećer, med, agrume, svježe voće, voćni sok po vašem ukusu (ovdje     možete ostaviti mašti na volju)

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja