Napišite Vašu Recenziju
- Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod
Čaj, također poznat kao "Bijeli božur", smatra se najboljim bijelim čajem odmah nakon čaja Silver needle. Bere se početkom proljeća po principu "gumb i dva lista". Ima nježnu, malo slatku aromu, svijetlo žutu boju.
Bijeli čaj Pai mu tan potječe iz kineske pokrajine Fujian.
Priprema:
Bijeli čaj je isti kao zeleni, oolong ili crni čaj od camellia sinensis, ali bijei čaj se ne obrađuje. Vrhovi i prvi listovi camellia sinensis beru se rano u proljeće i suše na suncu. To je proces proizvodnje bijelog čaja. Listovi bijelog čaja ne sadrže klorofil, pa su srebrnasto bijeli. Sadrži vrlo malo teina.
U usporedbi sa zelenim čajevima, bijeli čaj sadrži oko 30% antioksidansa, a zeleni čajevi 10-20%.
Bijeli čaj
Podrijetlo: Kina
Mjerica: 1 žličica (približno 2g)
Temperatura vode: 80 ° C
Vrijeme namakanja: 2 min
Za šalicu od 2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti.
Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.
Priprema hladnog čaja:
Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.
Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.
Zagreb
Masarykova 1