Silver needle bere se rano u proljeće, a beru se samo dugi pupoljci. U kineskoj je medicini cijenjen uglavnom zbog učinka hlađenja te korišten za liječenje upala, zubnih problema, groznice i problema s kožom.

Priprema:

Posebnosti bijelog čaja Silver needle
Čaj je pogodan i za početnike u ispijanju čaja, ali i za poznavatelje. Čaj, za razliku od zelenog čaja, je vrlo lagan za trbuh.
Ima nježnu, malo slatku aromu s cvjetnom pod notom i svijetlo žute je boje.
Bijeli čaj Silver needle potječe iz kineske provincije Fujian.
Što je bijeli čaj?
Bijeli čaj je isti kao zeleni, oolong ili crni čaj od camellia sinensis, ali bijei čaj se ne obrađuje. Vrhovi i prvi listovi camellia sinensis beru se rano u proljeće i suše na suncu. To je proces proizvodnje bijelog čaja. Listovi bijelog čaja ne sadrže klorofil, pa su srebrnasto bijeli. Sadrži vrlo malo teina.
U usporedbi sa zelenim čajevima, bijeli čaj sadrži oko 30% antioksidansa, a zeleni čajevi 10-20%.