Napišite Vašu Recenziju
- Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod
Silver needle bere se rano u proljeće, a beru se samo dugi pupoljci. U kineskoj je medicini cijenjen uglavnom zbog učinka hlađenja te korišten za liječenje upala, zubnih problema, groznice i problema s kožom.
Priprema:
Čaj je pogodan i za početnike u ispijanju čaja, ali i za poznavatelje. Čaj, za razliku od zelenog čaja, je vrlo lagan za trbuh.
Ima nježnu, malo slatku aromu s cvjetnom pod notom i svijetlo žute je boje.
Bijeli čaj Silver needle potječe iz kineske provincije Fujian.
Što je bijeli čaj?
Bijeli čaj je isti kao zeleni, oolong ili crni čaj od camellia sinensis, ali bijei čaj se ne obrađuje. Vrhovi i prvi listovi camellia sinensis beru se rano u proljeće i suše na suncu. To je proces proizvodnje bijelog čaja. Listovi bijelog čaja ne sadrže klorofil, pa su srebrnasto bijeli. Sadrži vrlo malo teina.
U usporedbi sa zelenim čajevima, bijeli čaj sadrži oko 30% antioksidansa, a zeleni čajevi 10-20%.
Bijeli čaj Mao feng, milky oolong, jasmin dragon pearl
Podrijetlo: Kina
Mjerica: 1 žličica (približno 2g)
Temperatura vode: 80 ° C
Vrijeme namakanja: 2 min
Za šalicu od 2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti.
Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.
Priprema hladnog čaja:
Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.
Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.
Zagreb
Masarykova 1