Ya Bao, znači "blago s vrhunaca", jest čaj koji zbog svoje specijalnosti ne pripada bijelim, a ni zelenim čajevima.

Priprema:

Posebnosti zelenog čaja Ya Bao
U potpunosti se sastoji od ručno branih vršnih listića divljeg čajevca koji raste u regiji Jingmai u Yunnan-u, Kina, gdje uspijeva na nadmorskoj visini od 1500 m.
Listići se ubiru samo jednom godišnje i to početkom ožujka, a suše se na suncu.
Čaj koji vole i početnici i stručnjaci za čaj.
Što je zeleni čaj?
Zeleni čaj nastaje djelomičnom fermentacijom svježe ubranih listića biljke Camellia sinensis. Zbog sadržaja teina, zeleni čaj razbuđuje, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Zeleni čaj također sadrži mnogo flavonoida i katehina, koji, kada se zeleni čaj redovito konzumira, imaju blagotvoran učinak na naše tijelo.
Zeleni čaj obično nije gorak, iako postoje vrste zelenog čaja koji imaju trpkiji okus.Uvijek se pridržavajte upotstva o pripremi vašeg zelenog čaja, kako vam čaj ne bi bio trpak.