01 4926592
Vaša košarica:: 0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Posjetite nas u Zagrebu: Masarykova 1. Radno vrijeme: Pon-Pet 09:00-21:00h, Sub 09:00-20:00h. Za online narudžbe poštarina je besplatna iznad 35€ (263.71hrk).

Čaj za djecu

Kada odlučite svoje dijete upoznati s čajem, važno je znati koji su najprikladniji za naše mališane.
Budući da djelovanje čaja na zdravlje beba i djece nije znanstveno i medicinski dokazano, postavlja se pitanje je li čaj siguran i koji čaj u kojem trenutku odabrati.

Ne preporučamo uvođenje čaja u prehranu beba, kao ni mješovitu prehranu prije 4. mjeseca starosti. Kao prvi, najbolje je birati čaj od suhog voća/cvijeća (šipak, hibiskus, jabuka) i izbjegavati čajne mješavine (zbog dodanih aroma i bojila koja mogu izazvati alergijsku reakciju).

Važno je znati pripremiti čaj za bebe i djecu:
- čaj uvijek pripremajte s prokuhanom vodom
- vrijeme stajanja čaja u vodi smanjuje se na pola preporučenog vremena pripreme)
- temperatura čaja ne smije biti viša od normalne temperature dječjeg obroka (26-36 oC)
- načelno ne preporučamo zaslađivanje čaja, ali za djecu stariju od godinu dana dovoljno je u šalicu čaja dodati samo ½ žličice meda ili šećera

Dobro su poznata pozitivna svojstva čaja: velika količina raznih antioksidansa i antimikrobno djelovanje.

Inače, čajevi imaju i nuspojave od kojih je najpoznatija ometanje apsorpcije željeza i pojava mogućih alergijskih reakcija.

Zaključimo:
Važno je zapamtiti da nisu svi čajevi sigurni za djecu. Kamilica djeluje blago i najčešće ne stvara probleme, ali neke biljne vrste su opasne. Također je važno znati pripremiti čaj, te se pridržavati uputa koje vrijede za bebe i djecu. Ako se odlučite davati čaj dojenčetu ili djetetu za liječenje ili smanjenje zdravstvenih tegoba, potrebno je posavjetovati se s pedijatrom ili ljekarnikom.

Naša preporuka:

  • kamilica
  • hibiskus
  • rooibos natur
  • šipak
Leave a Reply
Brošura

Ostvarite -10%

Ostanite u tijeku s novostima, promocijama i posebnim pogodnostima.

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće Drop shop d.o.o. obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje Drop shop d.o.o. nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti Drop shop d.o.o. skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti Drop shop d.o.o. (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater Drop shop d.o.o. se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: Drop shop d.o.o., Mrharjeva 8, 1210 Ljubljana, Slovenia

Provjerite Pravilnik o privatnosti.

Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.

Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.

Saznajte više o našoj priči.

Poslovnice

Zagreb
Masarykova 1

Čokoladnica d.o.o., XII Vrbik 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 87186759718; © 2024 Čokoladnica d.o.o. Sva prava zadržana. Avtorji Tečaj konverzije: 1 hrk = 0.132702 €