close

ČAJNI KEKSI OD KAKAA I LJEŠNJAKA

Blagdani se neizbježno bliže, pa vam nudimo nekoliko recepata s kolačićima koji će zasigurno uljepšati blagdanski stol. Uživajmo i povežimo se, odaberite recept, upalite pećnicu i pretvorite kuhinju u opojno mirisnu slastičarnicu!

Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
2 žlice ekstrakta vanilije
2 žličice cimeta
120 g otopljenog maslaca
200 g mekog brašna
40 g kakaa
2 žličice praška za pecivo
120 g grubo samljevenih, prepečenih lješnjaka

Prirpema:
Pećnicu zagrijte na 200°C, a veći protvan obložite papirom za pečenje. Jaje i šećer umutite pjenjačom dok se ne zabijele i postanu gušći, dodajte vaniliju i maslac pa još malo promiješajte.
Zatim dodajte brašno, cimet, kakao i prašak te pomiješajte špatulom.
Na kraju umiješajte grubo samljevene lješnjake.
Žlicom oblikujte okruglaste hrpice u protvanu, otprilike jedna velika žlica smjese je za jedan keks.
Ostavite malo razmaka između keksa.
Pecite 8-10 minuta, moraju biti još malo meki u sredini kad ih izvadite.
Ostavite da se ohlade, posipajte šećerom u prahu i uživajte u mekim, prefinim keksićim.
Dobar tek
Leave a Reply