Voda je najbolji način za osvježenje i hidrataciju našeg tijela u vrućim mjesecima. No vodu možete začiniti jednostavnim, ali zdravim dodatkom - čajem smrznutim u kockici leda.
Ledeni čaj možete napraviti od svih vrsta čaja – klasičnih, voćnih, biljnih ili rooibos čajeva.
PRIPREMA VOĆNOG, BILJNOG ILI ROOIBOS ČAJA:
Skuhajte jak čaj (5-7 čajnih žlica za 1l vode). Preporučujemo dulje namakanje voćnih čajeva kako biste stvarno iskoristili svu aromu voća u čaju (ostavite voćni čaj obično 20 minuta).
Ulijte čaj u kalup za led, stavite u zamrzivač i ostavite da se ohladi preko noći.
Kockice jednostavno dodate u vodu sljedeći dan, a količina ovisi o tome koliko vodu želite ohladiti. Voda će imati blag okus čaja koji ste skuhali.
Naravno, u vodu možete dodati i malo limuna ili sezonskog voća kako biste dodatno poboljšali okus.
PRIPREMA BIJELOG, ZELENOG, OOLONGA ILI CRNOG ČAJA:
Pripremite čaj na hladan način (ako ga pripremate na topli, čaj će biti trpkog okusa)
Postupak:
Za 1L hladnog čaja potrebno je 5-7 čajnih žlica čaja, preliti hladnom vodom i ostaviti da odstoji 2-3 sata.
Ocijedite čaj i ulijte ga u kalup za led. Pustite da odstoji u zamrzivaču preko noći.
Kockice jednostavno dodate u vodu sljedeći dan, a količina ovisi o tome koliko vodu želite ohladiti. Voda će imati blag okus čaja koji ste skuhali.
Naravno, u vodu možete dodati i malo limuna ili sezonskog voća kako biste dodatno poboljšali okus.