close

Kopriva – bogatstvo za naše tijelo

Stara narodna izreka kaže: "Nema minerala, koje kopriva ne sadrži a da našem tijelu nisu potrebni."

Kopriva je višegodišnja biljka, visoka do 150 cm, koja nas podsjeti na osjećaj žarenja. Iako na dodir nije ugodna, nismo ni svjesni koliko je zdrava!

Kopriva je u narodnoj medicini poznata kao odličan izlučivač urina iz tijela, zbog čega je stariji piju kada imaju problema sa bubrezima ili mjehurom. Osim diuretskog, osušeni listovi koprive imaju i protuupalni učinak, zato se često kod različitih reumatskih bolesti poput reumatoidnog artritisa, gihta i slično, preporučuje piti koprivu.

Čak i ako ne patite od mokraćnih problema ili reumatskih bolesti, 3 tjedanska terapija s čajem od koprive je itekako dobrodošao način čiščenja organizma ili detoxa!


Zašto očistiti organizam čajem od koprive?

Listovi koprive sadrže derivate kofeinske kiseline, klorogene kiseline, flavonoide, antocijanine, skopolestin, sitosterol, klorofil i još mnogo toga.

Nakon uživanja sa dvije do tri šalice čaja od koprive dnevno, izlučit ćemo više urina, što će nam pomoći da brže izlučimo otpadne tvari iz našeg tijela. Zbog toga će učinak biti vidljiv i na koži. S čišćim organizmom također ćete biti manje umorni i proces mršavljenja bit će brži, jer da bismo učinkovito izgubili kilograme, prvo moramo očistiti tijelo.

Dakle: kopriva može postati vaš svakodnevni ritual kada želite pročistiti svoje tijelo, napuniti ga mineralima (kopriva je posebno bogata željezom) te ga tako na prirodan način očisiti otpadnih tvari i uspješno se boriti protiv umora (čak i u proljeće).

Naravno, prilikom tretmana, preporučujemo i uzimanje velike količine vode, kako ne bi došlo do dehidratacije, s vodom također potičete uklanjanje otpadnih tvari iz tijela.

UPOZORENJE: Ne preporučujemo čaj od koprive više od 3 tjedna uzastopno! Ako ste srčani ili bubrežni bolesnik, preporučujemo da se najprije posavjetujete s liječnikom.
Leave a Reply