close

MATCHA LAVA CAKE

Sastojci:
1 velika žlica CHAI matcha čaja u prahu
150 grama bijele LaChocolate čokolade za kuhanje
120 grama neslanog maslaca
120 grama tamne LaChocolate čokolade za kuhanje
2 jaja
2 žumanjka
80 grama smeđeg šećera
120 grama glatkog brašna

Priprema:

Otopite bijelu čokoladu zajedno s matcha prahom, a najlakše je to učiniti u posudici nad parom vodene kupelji (bain marie.) Kad se to potpuno otopi i postane tekuće, ulijte u model za kockice leda i stavite u zamrzivač da se smrzne. Zatim počnite raditi smjesu za lava kolač.
Opet na pari otopite maslac i čokoladu dok ne postanu glatka smjesa. Maknite sa štednjaka i umiješajte šećer dok toplina mješavine maslaca i čokolade ne otopi šećer. U posebnoj posudi umutite jaja i samo žumanjke i zatim ih umiješajte u čokoladnu smjesu. Na kraju umiješajte i brašno dok se sve ne sjedini u glatku smjesu.
Dobro podmažite kalupe za lava kolač maslacem i malo potresite brašnom da se kolači ne bi zalijepili. Napola napunite sve kalupe smjesom čokolade, a zatim u svaki kalup u sredinu stavite jednu zamrznutu kockicu matcha bijele čokolade. Zatim napunite ravnomjerno kalupe do kraja čokoladnom smjesom.

Pecite u prethodno na 180°C zagrijanoj pećnici oko 9 min. Ostavite da se samo koju minutu malo ohlade prije nego izvadite iz kalupa. Poslužite vruće uz kuglicu sladoleda.

Dobar tek!

Leave a Reply