01 4926592
Vaša košarica:: 0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Posjetite nas u Zagrebu: Masarykova 1. Radno vrijeme: Pon-Pet 09:00-21:00h, Sub 09:00-20:00h. Za online narudžbe poštarina je besplatna iznad 35€ (263.71hrk).

Oolong čaj vs. zeleni čaj - Koji čaj bolje topi masnoće?

Iako i zeleni i oolong čaj ubrzavaju metabolizam,

sve više studija dokazuje da je oolong čaj

učinkovitiji u sagorijevanju masti od zelenog čaja.

Što je oolong čaj?

Oolong čaj se uzgaja na isti način kao i zeleni čaj iz grma Camellia sinensis. Listovi čajevca fermentiraju dulje od listova zelenog čaja, tako da oolong čaj ima više teina.

Polifenoli u oolong čaju bi trebali pomoći kod:

  • dijabetes tipa 2
  • snižavanje LDL kolesterola
  • snižavanje krvnog tlaka
  • karijes
  • akne

Iako nam je zeleni čaj poznatiji u sagorijevanju masti i bržem radu metabolizma, važno je imati na umu da je zeleni čaj i puno poznatiji od oolong čaja.

Ipak, već 2001. i 2003. godine proveli su dva istraživanja u kojima su utvrdili da:

Oolong čaj ima veći utjecaj na potrošnju energije od zelenog čaja (to je zbog veće razine teina u oolong čajevima, koji je stimulativniji)
nakon ispijanja oolong čaja, oksidacija masti se povećala za 12% u 24 sata, čime se povećava potrošnja energije (oolong čaj sadrži najveću razinu polifenola od svih čajeva)
Polifenoli u oolong čaju imaju veću sposobnost smanjenja toksina u tijelu od drugih čajeva.

Je li zeleni čaj samo mit?
Naravno da ne! Naravno, zbog navedenih svojstava oolong čaja, ne trebate se odreći svog omiljenog zelenog čaja. Zeleni čaj također sadrži veliku količinu polifenola i pomaže pri trošenju energije. Neki zeleni čajevi su vrlo blizu oolong čaju u EKGC vrijednostima (recimo Gunpowder temple of heaven čaj).

 

UPOZORENJE: Čaj samo pomaže kod mršavljenja. To znači da se ipak treba pridržavati pravila zdrave prehrane i rekreacije.
Podaci u ovom članku izvedeni su iz različite literature o zdravlju i čaju te istraživanja s Interneta.
Čokoladnica d.o.o., Čajoteka CHAI, ne snosi odgovornost za bilo kakve zdravstvene učinke. Prije upotrebe čaja razgovarajte sa svojim liječnikom ili zdravstvenim radnikom.

Leave a Reply
Brošura

Ostvarite -10%

Ostanite u tijeku s novostima, promocijama i posebnim pogodnostima.

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće Drop shop d.o.o. obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje Drop shop d.o.o. nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti Drop shop d.o.o. skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti Drop shop d.o.o. (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater Drop shop d.o.o. se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: Drop shop d.o.o., Mrharjeva 8, 1210 Ljubljana, Slovenia

Provjerite Pravilnik o privatnosti.

Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.

Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.

Saznajte više o našoj priči.

Poslovnice

Zagreb
Masarykova 1

Čokoladnica d.o.o., XII Vrbik 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 87186759718; © 2023 Čokoladnica d.o.o. Sva prava zadržana. Tečaj konverzije: 1 hrk = 0.132702 €
Izdelava spletne trgovine Degriz