Želite li zdravu alternativu sladoledu? Pripremite domaći osvježavajući sladoled od čaja i voća!
Ledeni sladoled Kruška debeljuška
Sastojci:
4 dcl vode
2 žličice voćnog čaja Kruška debeljuška
1 jabuka
1 kruška
1 breskva
Priprema:
Krušku i jabuku nasjeckajte na sitne komadiće i polako usitnite štapnim mikserom (ili smoothie blenderom); skuhajte čaj Kruška debeljuška na 100˙C i ostavite da odstoji 5-8 minuta, procijedite čaj i pričekajte da se čaj ohladi te ga pomiješajte s voćem koje ste pripremili blenderom.
Uzmite kalupe za sladoled i ulijte polovicu tekuće smjese, dodajte komadić ili dva breskve i dolijte čajnu mješavinu do vrha kalupa.
Kalupe jednostavno spremite u zamrzivač i pričekajte da se zalede (mi smo ih ostavili preko noći).
Okus je fantastičan, Kruška debeljuška svojom slatkom aromom očara svakog sladokusca!