01 4926592
Vaša košarica:: 0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Posjetite nas u Zagrebu: Masarykova 1. Radno vrijeme: Pon-Pet 09:00-21:00h, Sub 09:00-20:00h. Za online narudžbe poštarina je besplatna iznad 35€ (263.71hrk).

Žuti čaj

Žuti čaj posebna je vrsta pravog čaja visoke kvalitete. Zbog složenog uzgoja nalazi se među najrjeđim i najskupljim vrstama kineskog čaja. Izgledom i okusom je žutozelene boje djelomično sličan bijelom i zelenom čaju, ali nema tzv. 'travnati' okus koji mnogima ne odgovara.

Način proizvodnje sličan je zelenom čaju, ali je faza sušenja kraća. Izrađuje se od mladih i sitnih pupoljaka. Žuti čaj se bere u proljeće, dok su listovi još u pupoljcima, tj. neotvoreni, i upravo zbog toga spomenuti čaj sadrži gotovo sve antioksidanse koji nastaju u čaju tijekom procesa rasta. Sljedeće je komplicirani višefazni proces sušenja na različitim temperaturama i u različitim prostorijama, što omogućuje da čaj razvije svoju karakterističnu žućkastu boju.

Njegov uzgoj poznat je više od 1300 godina. Iako su u njemu uživali tek rijetki znalci, danas to više nije slučaj. Popularnost žutog čaja uvelike je porasla kada je zapadni svijet shvatio da također pomaže u gubitku suvišnih kilograma. Istakli bi ga i kao odličan diuretik.

Značajna pozitivna osobina zelenih i žutih čajeva je sadržaj različitih antioksidansa, među kojima je EGCG (epigalokatehin galat) najsnažniji.

Prisutnost antioksidansa u vašem tijelu neutralizira slobodne radikale i štetne produkte metabolizma stanica. Pravomoćni antioksidansi, čime se sprječava nastanak karcinoma, regulira lučenje inzulina, sprječava rast tumora, povećavaju mentalne sposobnosti, snižavaju loš kolesterol i djeluju preventivno protiv razvoja kardiovaskularnih bolesti. Međutim, važno je shvatiti da šalica čaja ne čini sve ove blagotvorne učinke. Iako se stručnjaci ne slažu oko potrebne količine čaja, preporučuje se od 3 do 5 šalica (ili od 1 do 1,5 l) čaja dnevno uz običnu vodu i reguliranu prehranu.

Leave a Reply
Brošura

Ostvarite -10%

Ostanite u tijeku s novostima, promocijama i posebnim pogodnostima.

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće Drop shop d.o.o. obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje Drop shop d.o.o. nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti Drop shop d.o.o. skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti Drop shop d.o.o. (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater Drop shop d.o.o. se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: Drop shop d.o.o., Mrharjeva 8, 1210 Ljubljana, Slovenia

Provjerite Pravilnik o privatnosti.

Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.

Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.

Saznajte više o našoj priči.

Poslovnice

Zagreb
Masarykova 1

Čokoladnica d.o.o., XII Vrbik 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 87186759718; © 2024 Čokoladnica d.o.o. Sva prava zadržana. Avtorji Tečaj konverzije: 1 hrk = 0.132702 €