close

Crni čaj Ceylon "Koppakanda" FBOPF SP "Silver Kandy"

Izvrstan, ali rijedak čaj sa Šri Lanke, čiji su listovi nježno savijeni i sadrže velike vrhove. Ima izrazito aromatiziran nježan okus s tamnom bakrenom bojom. Okus je malo začinjen, aromatiziran, sladak poput meda. Miris je pun, gust i sladak.
Cijena: 29,00 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 29,00 kn

Detalji

Koppakanda čaj se uzgaja na području drevnog grada Kandy u Šri Lanki. Nasadi čajeva na ovom području rastu između 600 i 1200 metara nadmorske visine, dok čajevi imaju jak i puni miris. Tropska i monsunska klima stvaraju savršene uvjete za dobar rast stabla čaja na tom području, što omogućuje berbu lišća svakih pet do deset dana. Dakle, dobivaju se samo najmlađi listovi, koji osiguravaju kvalitetu čaja.

Skraćenica Tea FBOPF SP označava čaj kao nešto posebno, jer njezin značaj Finest Broken Orange Pekoe Flowery Special označava čajeve s kratkim, tankim slomljenim lišćem i  zlatnim vrhovima.

Priprema:


Što je crni čaj?

Crni čaj je fermentirano lišće čajevca. Zbog svog sadržaja, crni čaj osvježava, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Crni čaj sadrži manje flavonoida i katehina od zelenog čaja.

Crni čaj može biti vaš jutarnji pratilac, jer će vas probuditi, ali i vaš spasitelj kada trebate više energije i trebate ostati budni. Tein u čaju, za razliku od kave, ne opterećuje cirkulacijski sustav i ima veći učinak razbuđivanja. Crni čaj sadrži više teina nego zeleni čaj.

Crni čaj

Podrijetlo: Kandy, Šri Lanka

Mjerica: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 80 ° C

Vrijeme namakanja: 2 min

Za šalicu od  2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti. 

Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.

Priprema hladnog čaja: 

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja