01 4926592
Vaša košarica:: 0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Posjetite nas u Zagrebu: Masarykova 1. Radno vrijeme: Pon-Pet 09:00-21:00h, Sub 09:00-20:00h. Za online narudžbe poštarina je besplatna iznad 35€ (263.71hrk).

Riječ je o čaju iz Južne Amerike koji se dobiva od stabla Yerba Mate. Po aktivnim sastojcima (okrepljujuće djelovanje) vrlo je sličan zelenom čaju, a trebao bi pomoći i u smanjenju osjećaja gladi. Nazivaju ga i pićem bogova jer sadrži 11 vitamina-minerala i 15 aminokiselina.

Mate čaj sadrži MATEIN koji pripada istoj skupini kemijskih spojeva kao i kofein. Matein, za razliku od kofeina, ne remeti ciklus spavanja – regulira san i smanjuje osjećaj umora. Mate čaj obogaćen je velikom količinom antioksidansa, a sadrži i tvari koje jačaju ljudski organizam. Redoviti konzumenti mate čaja često napominju da im on dobro utječe na bistrinu misli. Redovito pijenje mate čaja također pomaže u smanjenju želučanih bakterija, što zauzvrat pomaže u poboljšanju daha. Mate uz matein, sadrži i teobromin i teofilin, aktivne tvari koje stvaraju učinak opuštanja našeg tijela i pospješuju izlučivanje dopamina koji podiže raspoloženje i nivo energije u našem tijelu, podiže osjećaj sreće, zadovoljstva i koncentraciju.

Za tradicionalnu ceremoniju ispijanja mate čaja potreban nam je calabash (posudica) i bombilla (slamka). Priprema se u calabashu, a čaj se konzumira kroz slamku koja na kraju ima rupice, tj. filter.

Nije preporučljivo pretjerati u bilo kojem od tih pića, jer pretjerani unos kofeina / teina / mateina dugoročno ne utječe dobro na naše tijelo. Pokušajte tjedan ili dva s "kofeinskim postom"  (što bi značilo da u tom periodu niste pili niti kavu niti čaj ), a zatim uživajte u kavi ili čaju u skladu s vašim potrebama koje osjećate.

 • Dodaj na Listu želja

  Mate čaj Mate IQ

  Price From: 2,40 € 18,09hrk
 • Dodaj na Listu želja

  Mate čaj Zlato Inka

  Price From: 2,40 € 18,09hrk
 • Dodaj na Listu želja

  Mate čaj Mate green

  Price From: 2,40 € 18,09hrk
 • Dodaj na Listu želja

  Čaj za ŠTREBERE

  4,80 € 36,17hrk
 • Dodaj na Listu želja

  Keramička tikvica za mate čaj

  10,49 € 79,05hrk
Brošura

Ostvarite -10%

Ostanite u tijeku s novostima, promocijama i posebnim pogodnostima.

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće Drop shop d.o.o. obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje Drop shop d.o.o. nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti Drop shop d.o.o. skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti Drop shop d.o.o. (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater Drop shop d.o.o. se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: Drop shop d.o.o., Mrharjeva 8, 1210 Ljubljana, Slovenia

Provjerite Pravilnik o privatnosti.

Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.

Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.

Saznajte više o našoj priči.

Poslovnice

Zagreb
Masarykova 1

Čokoladnica d.o.o., XII Vrbik 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 87186759718; © 2024 Čokoladnica d.o.o. Sva prava zadržana. Avtorji Tečaj konverzije: 1 hrk = 0.132702 €