SENCHA SATSUMA Klasična japanska Sencha. Od svijetlozelenih i svježih listova nastaje bistra infuzija blijedozelene boje.
Rezultat je jedinstven, lagan i sofisticiran okus.
Priprema: na svakih 150 ml vode staviti 1 žličicu čaja. Čaj preliti vodom temperature 80°C i ostaviti da odstoji 2 minute, a zatim procijediti.
Pogodno za 2-3 infuzije.
2 g / 1,5 dl 80 °C 2 min
Porijeklo: Japan
GENMAICHA MUSASHI Izvrsna mješavina Sencha zelenog čaja i pržene riže. Genmaicha ima zadivljujući, blago slatkast okus orašastih plodova, a boja infuzije je zlatno zelena. Musashi je ime najpoznatijeg japanskog samuraja.
Priprema: Dajte 1 čajnu žličicu na svakih 150 ml vode. Čaj preliti vodom temperature 90°C i ostaviti da odstoji 1,5 minuta, a zatim procijediti.
Pogodno za 1-2 infuzije.
2 g / 1,5 dl 90 °C 1,5‒2 min
Sastojci: zeleni japanski čaj, pržena riža 48%. Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Porijeklo: Japan.
Pakiranje: 80g (2x40g)