Ovo je zeleni čaj prepoznatljivog okusa, mirisa i boje. Listići se beru početkom proljeća - kraj ožujka ili početak travnja, čaj je izuzetno visoke kvalitete, a sadrži više teina te je stoga pogodan za jutarnju konzumaciju. Sencha Satsuma također sadrži mnogo antioksidansa, a razlog tome je što se uglavnom beru mladi listići stabla koja sadrže većinu antioksidansa.
Za usporedbu: obična Sencha iz naše ponude bere se krajem travnja ili početkom svibnja, sadrži starije listiće odnosno pupoljak i prva tri do četiri lista uz njega.

Priprema:

Posebnosti zelenog čaja Sencha Satsuma
Sencha Satsuma je visoko cijenjen japanski zeleni čaj koji se odlikuje visokom kvalitetetom. Čine ga mladi i tamno zeleni listići koji mu daju karakterističan okus.
Što je zeleni čaj?
Zeleni čaj nastaje djelomičnom fermentacijom svježe ubranih listića biljke Camellia sinensis. Zbog sadržaja teina, zeleni čaj razbuđuje, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Zeleni čaj također sadrži mnogo flavonoida i katehina, koji, kada se zeleni čaj redovito konzumira, imaju blagotvoran učinak na naše tijelo.
Zeleni čaj obično nije gorak, iako postoje vrste zelenog čaja koji imaju trpkiji okus.Uvijek se pridržavajte upotstva o pripremi vašeg zelenog čaja, kako vam čaj ne bi bio trpak.