close

Čajnik od lijevanog željeza GRANA

Čajnik od lijevanog željeza Grana s volumenom 0,6l i čajnim filterom.
Cijena: 349,00 kn
Cijena: 349,00 kn

Detalji

Karakteristike i rukovanje čajnikom od lijevanog željeza 

Pozitivne karakteristike čajnika od lijevanog željeza

Zahvaljujući tankoj i neravnoj površini čajnici od lijevanog željeza učinkovito zadržavaju temperaturu vode i čaja, a ako ih tretiramo pažljivo i oprezno, oni se mogu koristiti desetljećima. 

Hrđa na čajniku i učinak iste na ljudsko tijelo

Nakon određenog razdoblja uporabe čajnik će početi hrđaviti u područjima gdje je sloj ugljika previše tanak. Kada voda prokuha u takvom čajniku također će sadržavati male tragove željeza, koje će želučana kiselina neutralizirati. Željezo će se zatim apsorbirati u krv, što je dobro za tijelo jer sprječava anemiju. 

Upozorenja i rukovanje čajnikom od lijevanog željeza

1.) Čajnik od lijevanog željeza može se lako oštetiti (npr. pad s visine), pa pažljivo rukujte s njime.

2.) Prije prve uporabe čajnik treba napuniti kipućom vodom i isprati ga. Ponovite ovaj postupak 3-4 puta. Ako čajnik držite poklopljenim, nikada ga ne napunite vodom do ruba.

3.) Nakon svake uporabe ispraznite svu vodu. Uklonite poklopac i pustite da se čajnik potpuno osuši (inače će vodena para ostati u čajniku).

4.) Ako čajnik nećete koristite neko vrijeme, lagano ga zagrijte jednu minutu kako bi sve kapljice vode isparile. Zatim čajnik dok je još topao obrišite po cijeloj površini, napunite novinskim papirom i pohranite ga na suhom mjestu.

5.) Nakon 2-3 dana uporabe pojavit će se crveno-smeđe mrlje. Kasnije, zbog minerala u vodi, stvoriti će se bijeli sloj koji će spriječiti hrđanje čajnika i poboljšati okus vode, stoga ga nemojte uklanjati.

6.) Ako vruća voda postane crvena, to znači da je čajnik previše zahrđao te je potrebno slijediti upute navedene u točki 2. U slučaju veće hrđe, hrđu treba ukloniti s nemetalnim dijelom spužvice za posuđe i zatim čajnik isprati kipućom vodom. Po završetku, čajnik posušiti u skladu s postupkom iz točke 3.

7.) Crvena hrđa nastaje otpuštanjem željeznih dijelova čajnika. Takve čestice željeza nisu štetne za ljudsko tijelo.

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plaćate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja