close

Crni čaj Assam "Koomsong" TGFOP1

Assam je poznat po svom živahnom, slatkastom ali jakom okusu i crveno-smeđoj boji. Proizvodi se u provinciji Assam u Indiji iz posebne vrste čajevca Camelia sinensis var. assamica. Odličan je ujutro umjesto kave.
Cijena: 20,50 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 20,50 kn

Detalji

Koomsong je, za razliku od Assam Doomur čaja, nježnijeg i slađeg okusa. S obzirom da  Doomur sadrži puno teina, možete ga piti kada učite, radite kasno u noć, ili ako ste jednostavno osoba koja treba puno teina / kofeina. Ime Koomsong dolazi od imena čajnog vrta u kojem se proizvodi čaj, a nalazi se u dolini Doom Dooma u pokrajini Assam. TGFOP - 1 (Tippy Golden Flowery orange Pekoe First Grade) je oznaka koja se odnosi prije svega na kvalitetan čaj podrijetlom iz Darjeelinga i Assama.

Assam ne sadrži toliko antioksidansa poput zelenog ili bijelog čaja, ali ipak pomaže u smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti i smanjuje stanično oštećenje koje može dovesti do raka. Čaj sadrži vitamin B1 koji utječe na potrošnju ugljikohidrata, tako da će vam dati energiju za cijeli dan.

Priprema:


Što je crni čaj?

Crni čaj je fermentirano lišće čajevca. Zbog svog sadržaja, crni čaj osvježava, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Crni čaj sadrži manje flavonoida i katehina od zelenog čaja.

Crni čaj može biti vaš jutarnji pratilac, jer će vas probuditi, ali i vaš spasitelj kada trebate više energije i trebate ostati budni. Tein u čaju, za razliku od kave, ne opterećuje cirkulacijski sustav i ima veći učinak razbuđivanja. Crni čaj sadrži više teina nego zeleni čaj.

Crni čaj

Podrijetlo: Assam,Indija

Mjerica: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 80 ° C

Vrijeme namakanja: 2 min

Za šalicu od  2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti. 

Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.

Priprema hladnog čaja: 

  1. Prelijte željenu količinu čaja (1 žličica na 2 dcl vode) hladnom vodom
  2. Ostavite čaj u vodi 2-3 sata, a zatim ga procijedite
  3. Isprobajte čaj i dodajte šećer, med, agrume, svježe voće, voćni sok po vašem ukusu

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja