close

Crni čaj Ceylon Uva Pekoe "Uva Highlands"

Nedrobljeni savijeni čajni listići iz Šri Lanke s voćno- začinskim okusom, moćne arome i kada se skuha izrazito crvene boje. Najbolje što se može dobiti iz teško dostupne provincije UVA u Šri Lanki
Cijena: 20,50 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 20,50 kn

Detalji

Crni čaj  Ceylon UVA Highlands  uzgaja se u teško dostupnoj provinciji Uva na Šri Lanci. Pokrajina je smještena većinom na padini planinskog lanca Adams Peak. Jedinstvena aroma čaja pripisuje se ne samo njegovom rastu na visokoj nadmorskoj visini, već i jedinstvenoj klimi u provinciji Uva.

Priprava:

Glavna sezona berbe ovog čaja je između lipnja i kolovoza, kada se beru najkvalitetniji čajevi. Čajevac je tijekom godine stalno izloženi jedinstvenoj klimi, jer na njega utječu monsuni, a tijekom glavne sezone žetve dolazi sušno razdoblje. Zbog ove jedinstvene klime čaj je svjež, vrlo aromatičan i blago mirisan. Čaj je ručno obrađivan.

Saznajte više o proizvodnji čaja na Šri Lanki  → čitaj više

Što je crni čaj?

Crni čaj je fermentirano lišće čajevca. Zbog sadržaja teina, crni čaj je osnažujući, pa može biti izvrsna zamjena za kavu. Crni čaj sadrži manje flavonoida i katehina od zelenog čaja.

Crni čaj vam može biti jutarnji pratitelj jer će vas probuditi, ali može biti vaš spasitelj kada vam treba više energije i trebate ostati budni. Tein u čaju, za razliku od kave, ne opterećuje krvožilni sustav i ima dulji osnažujući učinak. Crni čaj sadrži više teina nego zeleni čaj.

Crni šrilanški čaj

Podrijetlo: Uva, Šri Lanka

Mjera: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 100 ° C

Vrijeme namakanja: 3 min

Na šalicu čaja od 2 dl odmjerite žličicu čaja i prelijte kipućom vodom. Nakon 3 min. čaj je gotov. Čaj se može prelijevati do tri puta. Pri svakom namakanju pazite na temperaturu vode, a vrijeme namakanja drugog i trećeg puta produljit će se.

Prava temperatura vode i vrijeme namakanja vrlo su važni u čajevima. Ako čaj prelijete vrućom vodom kada se ne preporučuje ili ga ostavite da se natapa duže, čaj će imati gorki okus. Crni čaj s dužim namakanjem neće imati jači učinak budnosti. Nakon 5 minuta, umjesto teina, metabolizmi počinju lučiti tanine, što usporava metabolizam.

Crni čaj i mlijeko

Običaj je ulijevati mlijeko u crni čaj. Iako to nije nužna praksa, neki ga preporučuju jer je crni čaj prirodno kiseo (sličan kavi), a mlijeko smanjuje njegovu kiselost.

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja