close

Crni čaj s aromom Crna masala

Dočarajte si okusu Indije u svome domu u vašoj omiljenoj šalici. Masala chai je tradicionalni indijski napitak, u kojem se, crnom čaju dodaju razni začini poput đumbira, cimeta i klinčića.
Cijena: 17,50 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 17,50 kn

Detalji

Povijest čaja s mješavinom začina masale počela je prije tisuće godina u kraljevskoj palači u jugoistočnoj Aziji. Tadašnji kralj  želio je pripremiti osvježavajući i osnažujući ayurvedski napitak.

Priprema:

Što je crni čaj?

Crni čaj je fermentirano lišće čajevca. Zbog svog sadržaja, crni čaj osvježava, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Crni čaj sadrži manje flavonoida i katehina od zelenog čaja.

Crni čaj može biti vaš jutarnji pratilac, jer će vas probuditi, ali i vaš spasitelj kada trebate više energije i trebate ostati budni. Tein u čaju, za razliku od kave, ne opterećuje cirkulacijski sustav i ima veći učinak razbuđivanja. Crni čaj sadrži više teina nego zeleni čaj.

Crni čaj –Assam, - iz J Indije, komadići đumbira, kardamom, klinčić, cimetova kora, koromač, anis.

Podrijetlo: EU

Mjera: 1 čajna žličica (cca. 2g)

Temperatura vode: 100°C

Vrijeme namakanja: 3-5 min

Za šalicu od 2 dl odmjerimo 1 čajnu žličicu čaja i prelijemo s vodom, koja je zavrela. Nakon 3 min. čaj procijedimo. Čaj se može preliti do tri puta. Pri drugom i trećem prelijevanju pazimo na temperaturu vode te malo produžimo vrijeme namakanja.

Pravilna temperatura vode i vrijeme namakanja su vrlo bitni u pripremi čaja. Ako prelijete čaj s vrućom vodom kada se ne preporučuje, ili produžite vrijeme namakanja, čaj će imati trpkiji okus. Crni čaj s duljim vremenom namakanja neće biti jači po učinku budnosti. Nakon 5 min. u čaju dolazi do otpuštanja tanina.

Priprema na tradicionalan masala način

Ulijte vodu u posudu, stavite je na peć i pustite da prokuha. Zatim dodajte crni čaj, pustite da kuha minutu ili dvije i sve dobro promiješajte. Sada kad imate pripremljenu bazu, dodajte mlijeko i šećer te pustite da ponovno kuha, jednu minutu, a zatim isključite kuhalo. Cijelu mješavinu procijedite i poslužite vruću (po mogućnosti s kolačićima :) ).

Crni čaj i mlijeko

Dobro je, da se u crni čaj doda mlijeko. Iako to nije nužno, preporuča se, jer je crni čaj prirodno kiseo (slično kavi), a mlijeko smanjuje kiselost.

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja