close

Crni čaj Darjeeling FTGFOP 1 Tukhdah SF

Darjeeling čaj punog okusa iz druge berbe (lipanj), blagog okusa i svijetle, blago smeđe boje u šalici. Darjeeling potječe iz istoimene provincije u Indiji. Među čajevima se naziva i šampanjcem.
Cijena: 33,00 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 33,00 kn

Detalji

Čaj Darjeeling Tukdah uzgaja se na imanju Tukdah u dolini rijeke Tiste i smatra se jednim od bisera SI Himalaje. Kvaliteta proizvedenog čaja posljedica je ogromne količine kiše koju dolina prima. Čaj se uzgaja na nadmorskoj visini od 1200m - 1800m.

Kratica FTGFOP1 označava Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe First Grade i jedan je od vrhunskih čajeva u kategoriji čaja od lišća.

Priprava:

Ime Darjeeling u prijevodu znači grad groma i potječe od stare legende koja kaže da bi Lord Indra, kralj neba, trebao baciti grom na ovo područje i srodne šume.

Što je crni čaj?

Crni čaj je fermentirano lišće čajevca. Zbog sadržaja teina, crni čaj je okrepljujući, pa može biti izvrsna zamjena za kavu. Crni čaj sadrži manje flavonoida i katehina od zelenog čaja.

Crna vam može biti jutarnji suputnik jer će vas probuditi, ali može vam biti i spasitelj kada vam treba više energije i trebate ostati budni. Tein u čaju, za razliku od kave, ne opterećuje krvožilni sustav i ima dulji okrepljujući učinak. Crni čaj sadrži više teina od zelenog.

Crni indijski čaj.

Podrijetlo: Indija

Mjerna čaša: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 100 ° C

Vrijeme namakanja: 3 min

Za 2 dl šalice čaja odmjerite žličicu čaja i prelijte kipućom vodom. Nakon 3 min. procijediti čaj. Čaj se može sipati do tri puta. Pri svakom preljevu pripazite na temperaturu vode, a vrijeme namakanja čaja produžava se drugim i trećim preljevom.

Odgovarajuća temperatura vode i vrijeme namakanja vrlo su važni za čajeve. Ako čaj prelijete vrućom vodom kad se ne preporučuje ili ga ostavite dulje da se namače, čaj će imati gorči okus. Crni čaj s produljenim namakanjem neće biti jači nakon učinka budnosti. Nakon 5 minuta tanini se počinju izlučivati ​​umjesto teina, što usporava metabolizam.

Crni čaj i mlijeko

Običaj je crnom čaju dodavati mlijeko. Iako to nije nužna praksa, neki je preporučuju, jer je crni čaj kisele prirode (sličan kavi), a mlijeko smanjuje njegovu kiselost.

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja