close

Crni čaj s aromom Čokolada Inka

Čokoholičari, pozor! Čokolada inka je čaj koji će vas potpuno osvojiti svojim kremastim čokoladnim okusom. Čaj koji je još bolji u kombinaciji s mlijekom!
Cijena: 17,50 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 17,50 kn

Detalji

Čokolada Inka ne sadrži čokoladu, ali sadrži kakao zrna koja, s ječmenim sladom i cikorijom, stvaraju jedinstven kremasti okus čokolade. Čaj se temelji na indijskom crnom čaju Assam koji sadrži puno teina, pa je čaj sjajan u jutarnjim i prijepodnevnim satima.

Priprema:

Što je crni čaj?

Crni čaj je fermentirano lišće čajevca. Zbog sadržaja teina, crni čaj je osnažujući, pa može biti izvrsna zamjena za kavu. Crni čaj sadrži manje flavonoida i katehina od zelenog čaja.

Crni čaj vam može biti jutarnji pratitelj jer će vas probuditi, ali može biti vaš spasitelj kada vam treba više energije i trebate ostati budni. Tein u čaju, za razliku od kave, ne opterećuje krvožilni sustav i ima dulji osnažujući učinak. Crni čaj sadrži više teina nego zeleni čaj.

Crni čaj - Assam, -iz J Indije, komadići kakaa, ječmeni slad, pečeni korijen cikorije, komadi đumbira, kardamom, aroma, crni papar

Podrijetlo: EU

NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI    Ø / 100ml doziranje*
Enerergetska vrijednost 4kJ / 1 kcal
Masti < 0,5g
   od kojih nezasićene masne kiseline < 0,1g
Ugljikohidrati 0,5g
  od kojih šećeri 0,5g
Bjelančevine < 0,5
Sol < 0,01g
*Doziranje 3g čaja s 100ml vruće vode i namakanjem 5min   

Mjera: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 100 ° C

Vrijeme namakanja: 3 min

Na šalicu čaja od 2 dl odmjerite žličicu čaja i prelijte kipućom vodom. Nakon 3 min. čaj je gotov. Čaj se može prelijevati do tri puta. Pri svakom namakanju pazite na temperaturu vode, a vrijeme namakanja drugog i trećeg puta produljit će se.

Prava temperatura vode i vrijeme namakanja vrlo su važni u čajevima. Ako čaj prelijete vrućom vodom kada se ne preporučuje ili ga ostavite da se natapa duže, čaj će imati gorki okus. Crni čaj s dužim namakanjem neće imati jači učinak budnosti. Nakon 5 minuta, umjesto teina, metabolizmi počinju lučiti tanine, što usporava metabolizam.

Crni čaj i mlijeko

Običaj je ulijevati mlijeko u crni čaj. Iako to nije nužna praksa, neki ga preporučuju jer je crni čaj prirodno kiseo (sličan kavi), a mlijeko smanjuje njegovu kiselost.

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja