close

Crni čaj bez arome

Crni čaj proizvodi se na različitim zemljopisnim lokacijama, uglavnom se uzgajaju u Indiji, Šri Lanki, Africi i Kini. Više od polovice svjetske proizvodnje crnog čaja proizvedeno je u Indiji, od kuda dolaze najpoznatije vrste crnog čaja.

  • Assam: Assam je pokrajina u Indiji, gdje proizvode najviše čaja, gledajući na cijeli svijet. Kišna, tropska klima pruža okrijepan i slatkast miris čaja koji je savršeno uz dodavanje šećera ili mlijeka.
  • Darjeeling: Darjeeling je relativno mala, planinska zemlja u Indiji. Darjeeling čajevi su nježniji po svojoj strukturi.
  • Cejlon: plantaže čaja širom Šri Lanke obuhvaćaju planinske i tropske zone. Ceylon se u velikoj mjeri razlikuje u svom osnovnom okusu zbog područja rasta, no smatra se veoma živahnim i jakim crnim čajem uz dodir začina.
  • Kenija: U posljednje vrijeme Kenija postaje sve važniji proizvođač crnog čaja. Kenijski crni čajevi poznati su po svojim jedinstvenim aromama.

11 artikl(a)

11 artikl(a)

Show More Products