close

Ojačaj imunološki sustav

OJAČAJ IMUNOLOŠKI SUSTAV

U hladnim mjesecima, kada naše tijelo troši rezerve vitamina i minerala koje je nakupilo tijekom toplijih mjeseci, posebno smo osjetljivi na viruse i bakterije oko nas. Uz čaj ubijamo dvije muhe jednim udarcem. Osiguravamo hidrataciju tijela, što je jednako važno u sezoni grijanja kao i u ljetnim mjesecima, a uz sadržaj vitamina i minerala u čaju pružamo tijelu zaštitni štit protiv virusa i bakterija.

Koje čajeve odabrati?

VOĆNI ČAJ

Čaj ne mora biti gorak da biste rekli da pozitivno djeluje na vaše tijelo. Liofilizirani komadići voća u čaju imaju iste karakteristike kao i svježe voće, pa je napitak od voćnog čaja dobar kao i konzumiranje svježeg voća što je još veći bonus, jer možete uživati u sezonskim okusima voća tijekom cijele godine!

Preporučujemo:

Crvena bajka: čaj od hibiskusa, jabuke, brusnice, šipak, naranče i bobice.

Goji naranča: Čaj s narančom, đumbirom, goji bobicama i jabukom

Voćna aronija: čaj s jabukom, šipakom, metvicom i aronijom

BILJNI ČAJ

Biljni čajevi koji jačaju imunološki sustav također mogu imati dobar okus. Najveći dio ovih čajeva sadrži i đumbir jer ima vrlo snažan antiseptički učinak i sadrži mnogo minerala. Ako vam smeta đumbir, okus đumbira možete prekriti svježim cijeđenim limunom ili medom.

Čaj od klasičnog bilja:

Imuno čaj: čaj ugodnog, slađeg okusa sadrži bilje s antiseptičkim učinkom i ljekovito bilje koje blagotvorno djeluje na sluznice dišnog sustava.

Antigrip: čaj kao što bi htjele naše bake. Iako ima u imenu riječ "prehlada", super je i kad niste prehlađeni

Hibiskus: Sadrži puno vitamina C i minerala.

Šipak: sadrži puno vitamina C

Đumbir: bogat mineralima i vitaminima, ima antiseptički učinak. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se u liječenju gripe.

Ayurvedski čaj od naranče i đumbira: Čaj koji se temelji na indijskom svetom bosiljku tulsi i sadrži kombinaciju đumbira, kardamoma i crvenog papra, što zajedno vrlo pozitivno utječe na snagu našeg imunološkog sustava. Sadrži i naranču, koja čaj osvježava i čini ga ugodnim za piće.

Energija: čaj s mješavinom začina, rooibos čaj, zeleni čaj vam daje energiju, rooibos pozitivno utječe na vaše blagostanje, a začini vas jačaju.

Lapacho: Čaj koji se preporučuje piti samo kao 14-dnevni "lijek". Kora južnoameričkog stabla koja ima antibakterijski učinak i jača vas.

Pri planiranju prehrambenih navika imajte na umu da lijekove ne možete zamijeniti čajevima ili liječiti ozbiljne simptome bolesti. Čajevi mogu samo pripomoći zdravijem načinu života.

9 artikl(a)

9 artikl(a)

Show More Products