close

Ojačaj imunološki sustav

OJAČAJ IMUNOLOŠKI SUSTAV

U hladnim mjesecima, kada naše tijelo troši rezerve vitamina i minerala koje je nakupilo tijekom toplijih mjeseci, posebno smo osjetljivi na viruse i bakterije oko nas. Uz čaj ubijamo dvije muhe jednim udarcem. Osiguravamo hidrataciju tijela, što je jednako važno u sezoni grijanja kao i u ljetnim mjesecima, a uz sadržaj vitamina i minerala u čaju pružamo tijelu zaštitni štit protiv virusa i bakterija.

Koje čajeve odabrati?

VOĆNI ČAJ

Čaj ne mora biti gorak da biste rekli da pozitivno djeluje na vaše tijelo. Liofilizirani komadići voća u čaju imaju iste karakteristike kao i svježe voće, pa je napitak od voćnog čaja dobar kao i konzumiranje svježeg voća što je još veći bonus, jer možete uživati u sezonskim okusima voća tijekom cijele godine!

Preporučujemo:

Crvena bajka: čaj od hibiskusa, jabuke, brusnice, šipak, naranče i bobice.

Goji naranča: Čaj s narančom, đumbirom, goji bobicama i jabukom

Voćna aronija: čaj s jabukom, šipakom, metvicom i aronijom

BILJNI ČAJ

Biljni čajevi koji jačaju imunološki sustav također mogu imati dobar okus. Najveći dio ovih čajeva sadrži i đumbir jer ima vrlo snažan antiseptički učinak i sadrži mnogo minerala. Ako vam smeta đumbir, okus đumbira možete prekriti svježim cijeđenim limunom ili medom.

Čaj od klasičnog bilja:

Imuno čaj: čaj ugodnog, slađeg okusa sadrži bilje s antiseptičkim učinkom i ljekovito bilje koje blagotvorno djeluje na sluznice dišnog sustava.

Antigrip: čaj kao što bi htjele naše bake. Iako ima u imenu riječ "prehlada", super je i kad niste prehlađeni

Hibiskus: Sadrži puno vitamina C i minerala.

Šipak: sadrži puno vitamina C

Đumbir: bogat mineralima i vitaminima, ima antiseptički učinak. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se u liječenju gripe.

Ayurvedski čaj od naranče i đumbira: Čaj koji se temelji na indijskom svetom bosiljku tulsi i sadrži kombinaciju đumbira, kardamoma i crvenog papra, što zajedno vrlo pozitivno utječe na snagu našeg imunološkog sustava. Sadrži i naranču, koja čaj osvježava i čini ga ugodnim za piće.

Energija: čaj s mješavinom začina, rooibos čaj, zeleni čaj vam daje energiju, rooibos pozitivno utječe na vaše blagostanje, a začini vas jačaju.

Lapacho: Čaj koji se preporučuje piti samo kao 14-dnevni "lijek". Kora južnoameričkog stabla koja ima antibakterijski učinak i jača vas.

Pri planiranju prehrambenih navika imajte na umu da lijekove ne možete zamijeniti čajevima ili liječiti ozbiljne simptome bolesti. Čajevi mogu samo pripomoći zdravijem načinu života.

15 artikl(a)

15 artikl(a)

Show More Products