close

Priprema se u jesen

Kasno ljeto i rana jesen dijelovi su godine u kojima  osjećamo najviše promjena. Kraći dani, hladan zrak, veća vlažnost zraka - to su samo neki od čimbenika koji utječu na nas, naše raspoloženje i tijelo. U jesen se također smirujemo, ljetnu besposlenost, putovanja i duže aktivne dane zamjenjujemo pravilnijim životnim ritmom, duljim spavanjem i boravkom u zatvorenom.

Uz čaj, možemo pomoći si u ovom prijelazu i osigurati ravnotežu imunološkog sustava i energiju.

Zeleni čaj za energiju i metabolizam ...

Zeleni čaj ima izvrstan rashladni učinak na tijelo. Uz to, ubrzava metabolizam i tako eliminira toksine te nam daje energiju i podiže raspoloženje. Posebno je pogodan za sve one koje posebno smeta prijelaz iz ljeta u jesen.

Preporučujemo piti kvalitetne zelene čajeve s većim udjelom teina, jer što je viša kvaliteta čaja, viši je sadržaj korisnih polifenola u tijelu, a tein će vas dodatno razbuditi :)

Preporučujemo:

Lung Ching, visokokvalitetni kineski zeleni čaj

Sencha Satsuma, kvalitetniji japanski zeleni čaj

Gyokuro, najkvalitetniji japanski zeleni čaj

Cvjetovi Provanse, zeleni čaj s dodatkom đumbira i ljekovitog bilja, poput kamilice, bazge i nevena, koji blagotvorno djeluju na dišni sustav

Đumbir Limun, zeleni čaj s dodatkom đumbira i limuna, koji će vam dati energiju i potaknuti na imunološki sustav

Biljni čajevi za energiju i imunološki sustav ...

Nakon godišnjeg odmora, mnogi od nas suočavaju se s padom energije i lošim raspoloženjem, jer nedostatak sna, prehrambeni poroci i stres na putovanju negativno utječu na razinu vitamina B u našem tijelu.

B vitamin poboljšava živčani sustav, pozitivno utječe na naš krvožilni sustav i metabolizam. Uz dovoljno vitamina B u tijelu boljeg smo raspoloženja, energičniji i poboljšan nam je imunološki sustav.

Biljni čaj koji sadrži vitamin B:

Limunska trava sadrži B1, B2 i B3, a prema Ayurvedi odlična je za liječenje kašlja i prehlade, jer sadrži puno vitamina C i ima protuupalna svojstva.

Vanilija limunska trava je poput limunske trave, samo što je s dodatkom jabuke i naranče

Nana menta sadrži B1, B2 i B3, a bogata je i vitaminom A.

Đumbir je bogat vitaminom B5, B6 i B3. Izvrsno za jačanje vašeg imunološkog sustava i energije.

Tulsi za sve vas koji uvijek radite i trčite ...

Tulsi ili sveti bosiljak je savršen kao podrška endokrinim žlijezdama. Prijelaz s ljeta na jesen također usporava naš endokrini sustav, a naš se tempo općenito pojačava (stres, radna aktivnost). Stoga je izvrstan tulsi jer pomaže u regulaciji razine kortizola koji je odgovoran za energiju i količinu stresa u tijelu.

Tulsi se nalazi kao baza u našem čaju Ayurvedski čaj od naranče i đumbira, koji osim tulsija sadrži i đumbir, kardamom i papar, koji će vam dati energiju i osnažiti imunološki sustav.

13 artikl(a)

13 artikl(a)

Show More Products