close

Probudimo se s prirodom

Priroda se budi, a mi osjećamo nedostatak energije. Umjesto, da puni energije, promatramo čudo prirode kad sve pupoli i cvjeta, mi se osjećamo kao nakon neprospavane noći. 

Znate zašto? 

Odgovor se krije u našem tijelu. Tijekom zime tijelo i procesi u tijelu miruju, jer zbog kraćih dana tijelo proizvodi vrlo malo serotonina (hormon, koji smanjuje stress i povećava raspoloženje), a tijelo proizvodi više melatonina, koji je hormone sna. 

S proljeća su dani duži, i naše tijelo počne proizvoditi više serotonina a manje melatonina, ali razina melatonina je još uvijek prilično visoka pa osjećamo stalni umor – proljetnji umor.

No, pomoću manjih trikova možemo lakše prevladati proljetni umor.

Vratite tijelu izgubljene vitamine i minerale

Pijte voćne, biljne i rooibos čajeve.

Voćni čajevi sadrže liofizirano (smrznuto zatim sušeno) voće, koje je zadržalo sve prvobitne vitamine i minerale, te vas osvježava.

Biljni čajevi poput limunske trave, đumbira, koprive, imuno čaj, ajurvedski čajevi, sadrže širok izbor vitamina.

Rooibos čajevi poznati su po tome što reguliraju elektrolite u našem tijelu, po vitaminima, mineralima i pružaju nam blagostanje i opuštenost.

 

Pijte dovoljno

Pijte puno vode ili rooibos čajeva, koji će vaše tijelo vratiti u ravnotežu.

Pročistite organizam, oslobodite organizam od otrovnih tvari

Za uspješnu detoksikaciju organizma vrlo je važno piti veće količine vode. A možete si pomoći pijenjem čaja od koprive, detox čaja ili bijelog čaja u trajanju tri tjedna.

 

Osigurajte dobar san

Ne pijte osnažujuće napitke kasno popodne, navečer popijte voćni ili biljni čaj, a ako imate problema sa snom, odličan je biljni čaj Laku noć

 

Smanjite stres

Pronađite svoju tehniku opuštanja, možete za vrijeme radnog vremena piti čajeve sa tulsijem, koji na prirodan način podupiru rad nadbubrežne žlijezde.

 

Sa začinima pobrinite za oslobađanje endorfina

Dodajte začine u hranu, ili popijte čaj koji sarži začine, i dobit ćete više energije.

Artikli 1 do 24 od 26 ukupno

Stranica:
  1. 1
  2. 2

Artikli 1 do 24 od 26 ukupno

Stranica:
  1. 1
  2. 2
Show More Products