Napišite Vašu Recenziju
- Budite prvi koji će recenzirati ovaj proizvod
Čaj uglavnom sadrži prva dva vršna listića stabla čajevca, što čaju daje nježnu biljnu aromu.
Priprema:
Čaj se proizvodi na mladoj plantaži čaja Jun chiyabari u podnožju Himalaja u pokrajini Dhankuta (200 km od Kathmandua i 65 km od Darjeeling, Indija). Plantaža se proteže na 75 km2 na nadmorskoj visini od 1600m do 2000m.
Plantaža proizvodi organske čajeve. Čajevi se odlikuju po ručnoj preradi, što čaju daje dodatni značaj.
Zeleni čaj nastaje djelomičnom fermentacijom svježe ubranih listića biljke Camellia sinensis. Zbog sadržaja teina, zeleni čaj razbuđuje, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Zeleni čaj također sadrži mnogo flavonoida i katehina, koji, kada se zeleni čaj redovito konzumira, imaju blagotvoran učinak na naše tijelo.
Zeleni čaj obično nije gorak, iako postoje vrste zelenog čaja koji imaju trpkiji okus.Uvijek se pridržavajte upotstva o pripremi vašeg zelenog čaja
Zeleni nepalski čaj
Podrijetlo: Nepal
Mjerica: 1 žličica (približno 2g)
Temperatura vode: 80 ° C
Vrijeme namakanja: 2 min
Za šalicu od 2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti.
Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.
Priprema hladnog čaja:
Čajevi branda CHAI imaju odgovor za sve vrste vaših raspoloženja. Kada nemate energije oživljavaju vas, kada god poželite mogu vas zagrijati ili ohladiti.
Čaj može postati sastavni dio vašeg druženja s prijateljima ili vaš vjeran pratitelj u većini vaših trenutaka u danu.
Zagreb
Masarykova 1