close

Zeleni čaj Gunpowder temple of heaven

Zeleni čaj Gunpowder - Temple of heaven je kineski zeleni čaj iz Šangaja s velikom količinom teina. Listovi su ravnomjerno kotrljani u male, teške kuglice koje nalikuju sferi baruta, po kojima je i dobio ime. Ima jak, gorak okus s blagim naznakama dima i vrlo je osnažujući.
Cijena: 14,50 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 14,50 kn

Detalji

Gunpowder je kineski čaj, klasično smotan u kuglice. Listiće prvo puste da se malo osuše, zatim ih smotaju i osuše. Tajni razlog za motanje čaja u kuglice je u produženom roku trajanja i jačoj aromi.

Priprema:

Posebnosti zelenog čaja Gunpowder temple of heaven

Gunpowder ima najviši sadržaj teina među zelenim čajevima i stoga je prikladan za piti ujutro.

Također sadrži određene antioksidante koji smanjuju tjelesne toksine koji se konzumiraju svakodnevno. Dugotrajno pijenje ovog čaja trebalo bi imati mogućnost snižavanja kolesterola.

Gunpowder temple of heaven u sportu

Posebno je popularan među sportašima budući da je pretpostavljeno da pijenje zelenog čaja prije sportskih aktivnosti štititi stanice i tkivo od oštećenja, a tein (kofein) stimulira i osigurava potrebnu energiju.

Budući da veže slobodne radikale u tijelu, pijenje odmah nakon sportske aktivnosti može pomoći u regeneraciji i ublažavanju oštećenja mišićnih stanica.

Što je zeleni čaj?

Zeleni čaj nastaje djelomičnom fermentacijom svježe ubranih listića biljke Camellia sinensis. Zbog sadržaja teina, zeleni čaj razbuđuje, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Zeleni čaj također sadrži mnogo flavonoida i katehina, koji, kada se zeleni čaj redovito konzumira, imaju blagotvoran učinak na naše tijelo.


Zeleni čaj obično nije gorak, iako postoje vrste zelenog čaja koji imaju trpkiji okus.Uvijek se pridržavajte upotstva o pripremi vašeg zelenog čaja, kako vam čaj ne bi bio trpak.

Kineski zeleni čaj

Podrijetlo: Kina

Mjerica: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 80 ° C

Vrijeme namakanja: 2 min

Za šalicu od  2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti. 

Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.

Priprema hladnog čaja: 

  1. Prelijte željenu količinu čaja (1 žličica na 2 dcl vode) hladnom vodom
  2. Ostavite čaj u vodi 2-3 sata, a zatim ga procijedite
  3. Isprobajte čaj i dodajte šećer, med, agrume, svježe voće, voćni sok po vašem ukusu (ovdje     možete ostaviti mašti na volju)

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja