Ledene maline dobar su izbor prilikom pripremanja ledenog čaja. Okus čaja vrlo je svjež, na što utječe pepermint, a punoću okusa daju maline.
Čaj također sadrži zeleni čaj Yin Xiang i Chun mee. Yin Xiang dolazi iz provincije Guanxi, vrlo je elegantan i svjež. Chun mee, sa svojom intenzivnom aromom, koja je i gorka i nikad slatka, pruža savršenu kombinaciju dva zelena čaja.
Maline su poznate kao izuzetan izvor vitamina C i bogate su mikroelementima. Okus malina je božanstven, a ljeti su konstanta i u našim vrtovima. Pepermint daje čaju bogat i vrlo osvježavajući okus. To je vrlo svestrana biljka, posebno popularna među Arapima, koji vrućinu hlade toplom metvicom.

Priprema:

Hladni zeleni čaj s aromom
Aromatični zeleni čajevi mogu vam biti cjelodnevni pratitelj ne samo kao topli čaj - oni su također savršeno pripremljeni kao rashlađeni, čak i na sobnoj temperaturi. Pripremite ga s hladnom vodom, dodajte limun, limetu, đumbir ili sezonsko voće i čaj će postati alternativa soku ili hladnoj limunadi.
Što je zeleni čaj?
Zeleni čaj je djelomično fermentirano lišće čajevca. Zbog sadržaja teina, zeleni čaj okrijepljuje, pa može biti izvrsna zamjena za kavu. Zeleni čaj sadrži i puno flavonoida i katehina koji blagotvorno djeluju na naše tijelo kada se redovito piju.
Zeleni čaj uglavnom nije gorak, iako postoje vrste zelenog čaja koji imaju gorčiji okus. Pročitajte karticu pripreme čaja i čaj nikada neće biti gorak.