close

Zeleni čaj Ya Bao

Kineski je čaj kojeg još nazivaju i specijalitet među čajevima upravo zato jer se za ovaj čaj beru vršni listići divljeg čaja. Iako pripada bijelim čajevima, od njih ga razlikuje svježa i slatka aroma koja ponekad podsjeća i na borovu šumu. U svakom slučaju, vrlo zanimljiv čaj svijetlo žute boje.
Cijena: 49,00 kn

Options

* Obavezna polja

Cijena: 49,00 kn

Detalji

Ya Bao, znači "blago s vrhunaca", jest čaj koji zbog svoje specijalnosti ne pripada bijelim, a ni zelenim čajevima.

Priprema:

Posebnosti zelenog čaja Ya Bao

U potpunosti se sastoji od ručno branih vršnih listića divljeg čajevca koji raste u regiji  Jingmai u Yunnan-u, Kina, gdje uspijeva na nadmorskoj visini od 1500 m.
Listići se ubiru samo jednom godišnje i to početkom ožujka, a suše se na suncu.
Čaj koji vole i početnici i stručnjaci za čaj.

Što je zeleni čaj?

Zeleni čaj nastaje djelomičnom fermentacijom svježe ubranih listića biljke Camellia sinensis. Zbog sadržaja teina, zeleni čaj razbuđuje, tako da može biti izvrsna zamjena za kavu. Zeleni čaj također sadrži mnogo flavonoida i katehina, koji, kada se zeleni čaj redovito konzumira, imaju blagotvoran učinak na naše tijelo.


Zeleni čaj obično nije gorak, iako postoje vrste zelenog čaja koji imaju trpkiji okus.Uvijek se pridržavajte upotstva o pripremi vašeg zelenog čaja, kako vam čaj ne bi bio trpak.

Zeleni kineski čaj

Podrijetlo: Kina

Mjerica: 1 žličica (približno 2g)

Temperatura vode: 80 ° C

Vrijeme namakanja: 2 min

Za šalicu od  2 dl, dodajte čajnu žličicu čaja i prelijte s prokuhanom vodom koju ste prethodno ohladili na 80 ° C . Čaj ostavite 2 minute, zatim procijedite i poslužite. Iste listiće možete koristiti 2- 3 puta. Prilikom drugog i trećeg korištenja istih listića bitno je voditi računa o temperaturi, a vrijeme namakanja kod drugog i trećeg puta treba produljiti. 

Temperatura vode i vrijeme namakanja listića dvije su vrlo važne stavke kod pripreme čaja. Ne preporučuje se prelijevanje čaja sa prevrućom vodom, isto tako predugo namakanje listića nije poželjno jer čaju daje trpkiji okus.

Priprema hladnog čaja: 

  1. Prelijte željenu količinu čaja (1 žličica na 2 dcl vode) hladnom vodom
  2. Ostavite čaj u vodi 2-3 sata, a zatim ga procijedite
  3. Isprobajte čaj i dodajte šećer, med, agrume, svježe voće, voćni sok po vašem ukusu (ovdje     možete ostaviti mašti na volju)

Dostava
Dostava putem usluge isporuke GLS.

Vrijeme isporuke: Narudžbe zaprimljene tijekom radnog dana šalju se slijedećeg dana i uglavnom se isporučuju 2 dana nakon narudžbe (ovo se ne odnosi na isporuku na otoke).
Ako se nalog plaća po predračunu, moramo najprije pričekati primitak uplate i tek onda isporučimo proizvod.

Više o načinu isporuke možete pročitati preko isporuke GLS OVDJE.

Trošak isporuke
Trošak poštarine plaćanja putem pouzećem iznosi 42 kn.

Trošak plaćanja putem pro forma računa ili putem kreditne kartice 36kn.

Besplatna dostava je kupnjom proizvoda iznad 250 kn (u slučaju pouzećem trošak dostave u iznosu 36 kn plaćamo mi, administrativne troškove u iznosu 6 kn plačate vi).

Način plaćanja

Možete birati između:

Plaćanje za isporuku
Plaćanje predračuna.
Plaćanje kreditnom karticom putem sistema Paywiser (plaćanje se stranki skine s kartice pri narudžbi)
Kada plaćate s dostavom, poslat ćemo vam fakturu na vašu e-poštu nakon primitka narudžbe. Da biste poslali nalog što je prije moguće, možete nam poslati potvrdu o uplati cajnica@chai.hr na vašu e-mail adresu kako bismo izbjegli čekanje naše provjere plaćanja