close

Živim zdravo

Tijelo se s vremenom obnavlja. Bilo to od svakodnevnog napora, sporta, stresa, nezdrave prehrane itd. Ponekad se, pogotovo nakon blagdana, u tijelu nakupi previše slobodnih radikala, što negativno utječe na našu kožu, unutarnje organe i dobrobit.

Vaše će tijelo biti zahvalno na bilo kojoj pomoći koju mu pružite, pogotovo ako je zdravo. Čaj je pravi izbor za to, jer će vam uz zdravu prehranu i tjelovježbu, pomoći u regeneraciji, gubitku kilograma, sportskim aktivnostima i sveopćem dobrom stanju organizma.

Koji čaj odabrati?


Regeneracija

Bijeli čajevi su pravi čajevi i sadrže između 30% i 40% antioksidansa, dok zeleni čajevi sadrže samo između 10% - 20%. Izvrsno su nježno piće koje također okrijepi jer sadrži tein.

Preporučujemo bijeli čaj: Silver Needle, Pai mu tan i Bijeli čaj s aromom Bijeli tigar.

Ako želite krenuti putem bez teina, posegnite za biljnim Detox čajem.

Sportski

Jeste li znali da bi pijenje zelenog čaja trebalo zaštititi stanice i tkiva od oštećenja tijekom sportskih aktivnosti, a istodobno tein u čaju vas okrijepiti i osigurati potrebnu energiju? Zeleni čaj izvrstan je prirodni stimulans tijekom sporta, a za one koji i dalje žele izgubiti nekoliko kilograma tijekom sportskih aktivnosti, također se brine da ubrzava metabolizam.

Također, zeleni čaj veže slobodne radikale u tijelu, pijenje nakon aktivnosti može ubrzati regeneraciju i ublažiti oštećenje mišićnih stanica.

Preporučujemo: Gunpowder zeleni čaj, Sencha i zeleni čaj s aromom Vitality te Đumbir Limun.

Gubitak težine

Čaj vam također može pomoći u mršavljenju. Naravno samo kao pomoćno sredstvo. Osobito zeleni čajevi poznati su kao sredstva za ubrzanje metabolizma, a u našoj ponudi možete pronaći čajeve koji uz ubrzanje metabolizma imaju i neka zanimljiva svojstva.

Mate čaj: Zanimljiva stvar kod mate čaja je da osim što ubrzava metabolizam, daje i osjećaj sitosti. Naravno, također je potrebno jesti, ali mate čajem možete sat ili dva prevladati izvornu glad te tako si osigurati uravnoteženu prehranu i pravilne razmake između obroka.

Pu Erh čaj: Pu erh je crveni (polufermentirani čaj) koji odležava. Kao rezultat toga, osim što ubrzava metabolizam, ima sposobnost vezanja naše masti, a pripisuje mu se i ubrzavanje regeneracije stanica jetre.

Osjećam se bolje

Kaže se da je "svatko kovač svoje sreće", a tako i zdravlja, što je jako povezano s cjelokupnom dobrobiti. Osjećamo se dobro kada je naše tijelo ne samo puno antioksidansa, već i kad sadrži sve potrebne vitamine i minerale za naše tijelo.

Za ovaj zadatak definitivno je izvrstan Ayurvedski čaj od đumbira koji sadrži začine poput đumbira, kardamoma i crvene paprike te tulsi.

Za sve one koji ne vole začine, rooibos čajevi su zato izvrsni. Rooibos čajevi sadrže puno vitamina i minerala, hipoalergeni su, obnavljaju tjelesnu hidrataciju i ne sadrže tein, pa su izvrsna zamjena za voćne čajeve.

Kada planirate svoje prehrambene navike, pripazite da čajevi ne mogu zamijeniti lijekove ili izliječiti ozbiljne simptome. Čajevi samo mogu doprinijeti zdravijem načinu života.

23 artikl(a)

23 artikl(a)

Show More Products